fbpx

Centrul de Terapia Shiatsu

Terapia Shiatsu, metoda oficială Namikoshi, este legiferată în Japonia fiind integrată în sistemul public de sănătate. În România, terapia Shiatsu este reglementată și acreditată de organizația profesională Asociația Română de Shiatsu.

Recunoaștere internațională

Terapia Shiatsu, metoda oficială Namikoshi, este terapie manuală bazată pe dovezi ştiinţifico-medicale. Ultimele rapoarte de cercetare au fost efectuate între anii 1998 şi 2017 în cadrul departamentul Shiatsu Therapy Research Lab de la Japan Shiatsu College din Tōkyō, unde s-au evidenţiat efectele fiziologice pe care le are terapia Shiatsu asupra organismului uman. La nivel internațional, terapia Shiatsu este recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană.

Eficiență bazată pe dovezi științifico-medicale

Terapia Shiatsu oficială este bazată pe științele medicale moderne de anatomia, fiziologia și patologia corpului uman și nu are nicio legătură cu medicina tradițională chineză (teoria meridianelor energetice), masajul, chiropractica, etc. Shiatsu nu este un tip de masaj.  Shiatsu nu este masaj! Terapia Shiatsu nu are nicio legătură cu masajul. Confuzia este datorată persoanelor neavizate care sub denumirea de Shiatsu promovează practici și informații din alte sfere de activitate.

În cadrul organizației profesionale Asociația Română de Shiatsu funcționează Centrul de Terapia Shiatsu condus de dl. Lucian Olaru, terapeut Shiatsu profesionist.

”Terapia Shiatsu, făcută cu regularitate, ajută din timp la depistarea și prevenirea diferitelor schimbări și disfuncții care au loc zilnic în corpul nostru. Prin terapia Shiatsu se evită acumularea stresului, contribuie la eliminarea agenților patogeni, a deșeurilor metabolice și a reziduurilor celulare care în timp pot cauza probleme patologice.” –  Lucian Olaru

Cum se desfășoară o ședință de tratament?

Terapia Shiatsu nu este invazivă, nu doare, nu are efecte secundare (nu există „crize” de vindecare) și poate fi aplicată tuturor categoriilor de vârstă. Pentru tratament nu se folosesc creme, uleiuri, ace, instrumente sau alte dispozitive. Pacientul rămâne îmbrăcat cu haine lejere pe toată durata ședinței de tratament. Presiunea creează o senzație plăcută și se aplică pe anumite puncte specifice de pe suprafața corpului pacientului doar cu degetele și cu palmele, fără a folosi în acest scop genunchii, coatele sau alte regiuni sau segmente ale corpului. În terapia Shiatsu nu se aplică tehnici de manipulare a articulaţiilor şi vertebrelor care sunt specifice altor domenii.

Câteva dintre beneficiile terapiei Shiatsu:
 • Reglează funcțiile neurologice
 • Reduce stresul și promovează stabilitatea mintală
 • Întărește sistemul imunitar
 • Ajustează coloana vertebrală și promovează o postură normală
 • Reglează secrețiile hormonale
 • Stimulează circulația sanguină și a limfei
 • Redă elasticitatea musculară pentru un tonus îmbunătățit, facilitând aliniamentul corect al articulațiilor
 • Vitalizează pielea și reduce semnele de îmbătrânire
 • Promovează o digestie adecvată pentru absorbția nutrienților și eliminarea regulată
 • Stimulează reflexele somato-viscerale pentru reglarea funcțiilor organelor interne
 • Tratează, ameliorează și previne anumite patologii specifice

Căror patologii se adresează terapia Shiatsu?

În funcție de fiecare caz și persoană în parte, următoarele afecțiuni se pot preveni, ameliora sau vindeca prin terapia Shiatsu, metoda oficială Namikoshi:

hernia de disc, scolioza, cifoza, spondilită anchilozantă, spondiloză, artroză, artrită, coxartroză, gonartroză, sindromul colonului iritabil, reumatism, contuzii și luxații, sinuzita, astm, leziuni ale gâtului datorate șocurilor, crampe musculare, dureri de cap, tulburările menopauzei, frigiditate, impotența, congestia nazală și sângerarea nasului, dureri de spate, înțepenirea gâtului și a umerilor, cârcei, dureri de stomac, hipertensiune arterială, hipotensiune arterială, anxietate, stres, oboseala cronică, insomnia, sciatica, paralizia facială, lumbago, gastroptoza, nevralgia occipitală și de trigemen, constipația, diareea, amorțeala, hemiplegie, dureri de genunchi, nevralgia intercostală, durerea în gât, bronșita, indigestia, redoarea de umeri, hemipareza, epilepsia, irascibilitatea, diabet, hemoroizi, căderea părului, dureri/dereglări menstruale, sterilitatea, și altele.

gonartroza terapia shiatsu

NOTĂ: Tehnicile manuale naturale predate și aplicate în terapia Shiatsu din cadrul Asociației Române de Shiatsu nu includ, nu exclud și nici nu înlocuiesc tratamentele medicale prescrise de medici.

Testimoniale

Adrian M., Galați
Am ajuns la domnul Lucian Olaru în urma unei crize foarte dureroase de hernie de disc, cu disperarea de a-mi rezolva problema fără operație. Probabil, că atunci când am căutat o soluție pe internet pentru problema mea, am fost guvernat de o stea norocoasă pentru că, aici la Centrul de Terapia Shiatsu din Galați, mi-am rezolvat atât problema acută și mă refer la durerile insuportabile din piciorul stâng, cât și la cea cronică, respectiv durerile lombare cauzate de protruzia L4-L5 și hernia de disc L5-S1. Am realizat că domnul Lucian știe ce vorbește și mai ales ce face atunci când, înca din primele ședințe, am simțit efectele benefice ale presopuncturii. Acum sunt sunt convins că Shiatsu rezolva hernia de disc și că domnul Lucian este ceea ce ne trebuie să ne vindecăm de această afecțiune.

Dumitru L., 43, Galați
Lucrez în străinătate și datorită muncii pe care o fac am probleme de spate (hernie de disc). Le-am încercat pe toate, am mers la specialiști din afară și din țară, am făcut chiropractică, acupunctură și masaje. Nu credeam că mă voi recupera vreodată și nici nu mă așteptam să găsesc rezolvarea tot în România. Am venit complet resemnat la Centrul de Terapia Shiatsu dar am fost plăcut surprins să găsesc unii dintre cei mai buni terapeuți profesioniști din Europa. Dacă nu încerci, nu ai cum să te convingi. Recomand Shiatsu Namikoshi, Centrul de Terapia Shiatsu!

Maria P., 36, Galați
Am venit la centrul Centrul de Terapia Shiatsu după o operație de scolioză cu dureri mari de gât și umeri. Nu reușeam să stau mai mult de 1 oră pe scaun sau în picioare și eram foarte îngrijorată deoarece mi se termina concediul și trebuia să mă reîntorc la muncă. După câteva ședințe de Shiatsu Namikoshi am reușit să merg cu mașina la drumuri lungi de 4 ore fără probleme și după 1 săptămână am reluat serviciul la birou. Sunt foarte recunoscătoare pentru tot ce au făcut pentru mine.

Bogdan C., 32, Galați
Aveam dureri crâncene de cap, amețeli și stări de rău timp de ani de zile. Am fost internat prin spitale cu săptămânile și nu au avut ce să-mi facă. Am auzit de Centrul de Terapia Shiatsu și am zis să încerc. După câteva ședințe dl Lucian m-a pus pe picioare. Acum și după câteva luni de la tratamentul Shiatsu mă simt extraordinar, durerile de cap au dispărut ca prin minune.

Magda T., 32, Galați
Am venit la Centrul de Terapia Shiatsu anchilozată, aproape în imposibilitatea de a mai merge. Aveam dureri mari de spate în orice poziție (în picioare, pe scaun, pe pat) chiar dacă luam anti-inflamatoare și analgezice. Terapeutul Shiatsu mi-a recomandat să consult un medic specialist și să-mi fac RMN unde am aflat că aveam hernie de disc. De la prima ședință de Shiatsu am simțit o relaxare profundă în tot corpul și după căteva ședințe am scăpat de dureri complet. Acum sunt fericită că nu mă mai doare spatele și pot să lucrez din nou fără probleme. Sunt foarte recunoscătoare și recomandCentrul de Terapia Shiatsu cu încredere.