fbpx
Asociatia Romana de Shiatsu

Asociația Română de Shiatsu

În ultimii ani terapia Shiatsu a devenit populară în rândul profesioniștilor din domeniul terapiilor manuale la nivel internațional, pe care au integrat-o în practica zilnică datorită eficacității clinice dovedită științifico-medical de numeroasele studii de calitate efectuate între anii 1998 și 2017 de departamentul Shiatsu Therapy Research Lab din cadrul insituției de învățământ Japan Shiatsu College din Tokyo, colegiu acreditat de Ministerul Educației, Muncii și Sănătății din Japonia.

Terapia Shiatsu (metoda oficială Namikoshi) este recunoscută internațional de către Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană. La fel ca în celelalte țări, terapia Shiatsu oficială a devenit cunoscută și în România datorită activităților intensive de promovare întreprinse de dl. Lucian Olaru, primul terapeut Shiatsu profesionist din România acreditat internațional, care a pus bazele organizației profesionale Asociația Română de Shiatsu.

Asociația Română de Shiatsu este organizația profesională a practicienilor de terapia Shiatsu din România, independentă, neguvernamentală, apolitică, nonprofit, având personalitate juridică și fiind înregistrată oficial de către Ministerul Justiției din România.

Organizația profesională Asociația Română de Shiatsu are drept activitate principală organizarea, controlarea și supravegherea exercitării profesiei de practician Shiatsu, formarea profesională a practicienilor de Shiatsu și promovarea terapiei Shiatsu în România.

Toți practicienii de Shiatsu din România au obligația să se înscrie în Registrul Unic de Evidență al Practicienilor de Shiatsu din România deținut de organizația profesională Asociația Română de Shiatsu.

Programele de studii din cadrul organizației profesionale Asociația Română de Shiatsu sunt realizate după manuale aprobate de Japan Shiatsu College din Tokyo, fiind în conformitate cu exigențele și standardele internaționale, totodată respectând legislația la nivel național.

Cursurile de formare profesională în terapia Shiatsu oficială sunt organizate și susținute doar în cadrul organizației profesionale Asociația Română de Shiatsu. Pentru a deveni terapeuți, toți practicienii de terapia Shiatsu din România trebuie să dețină un nivel adecvat de pregătire teoretică și experiență clinică.

Certificarea acordată de organizația profesională Asociația Română de Shiatsu înseamnă garanția calității, excelență și profesionalism.