fbpx
Colegiul Roman de Shiatsu

Educație și Formare Profesională

Știința terapiei Shiatsu este un studiu multidisciplinar ce include cunoștințe moderne de anatomia, fiziologia, neurobiologia și patologia corpului uman.

Responsabilitatea practicianului de terapia Shiatsu este foarte importantă și necesită o pregătire profesională adecvată înaintea de a putea aplica tratamente. Pentru a deveni terapeuți, toți practicienii de terapia Shiatsu din România trebuie să dețină un nivel adecvat de pregătire teoretică și experiență clinică. O persoană care a urmat un curs de scurtă durată nu are pregătirea necesară, astfel că nu se poate denumi terapeut Shiatsu.

Programele de educație și formare profesională în terapia Shiatsu oficială sunt organizate și susținute doar în cadrul organizației profesionale Asociația Română de Shiatsu.

Profesorii de terapia Shiatsu

Profesorii de terapia Shiatsu din cadrul organizației profesionale Asociația Română de Shiatsu sunt terapeuți profesioniști cu o îndelungată experiență clinică și didactică. Planurile de studii sunt realizate în conformitate cu exigențele și standardele internaționale, totodată respectând legislația la nivel național. Certificarea acordată de organizația profesională Asociația Română de Shiatsu înseamnă garanția calității, excelență și profesionalism.

Acreditare

Terapia Shiatsu, metoda oficială Namikoshi, este terapie manuală bazată pe dovezi ştiinţifico-medicale. Ultimele rapoarte de cercetare au fost efectuate între anii 1998 şi 2017 în cadrul departamentul Shiatsu Therapy Research Lab de la Japan Shiatsu College din Tōkyō, unde s-au evidenţiat efectele fiziologice pe care le are terapia Shiatsu asupra organismului uman. La nivel internațional, terapia Shiatsu este recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană. În România, terapia Shiatsu este reglementată și acreditată de organizația profesională Asociația Română de Shiatsu.

Programele de Educație și Formare Profesională în terapia Shiatsu includ:

1. Curs introductiv în terapia Shiatsu

Cursul introductiv are ca scop principal familiarizarea cu noțiunile de bază din terapia Shiatsu.

2. Program Profesional de Studii

Pentru a deveni Terapeut Shiatsu, se urmează programul profesional de studii în cadrul căruia se studiază teoria și practica terapiei Shiatsu precum și materii moderne de anatomia, fiziologia și patologia corpului uman. Practicianul de terapia Shiatsu previne, diagnostichează și tratează anumite afecțiuni specifice și se ocupă cu menținerea stării generale de sănătăte a oamenilor prin aplicarea cunoștințelor, abilităților și practicilor acumulate prin studiul extensiv și detaliat al teoriilor și practicilor din cadrul terapiei Shiatsu.

3. Cursuri de Perfecționare & Specializare

Cursurile de Perfecționare & Specializare sunt destinate persoanelor care au absolvit anterior Programul Profesional de Studii.