fbpx
Congres Stiintific Medical Terapia Shiatsu
Congres Științific Medical de Terapia Shiatsu București 2018
23.09.2018 | Asociația Română de Shiatsu | Cercetare, Educație, Evenimente

În luna septembrie 2018 a avut loc la București primul congres științific medical internațional găzduit de organizația profesională Asociația Română de Shiatsu, eveniment ce s-a desfășurat pe parcursul a 2 zile pline de teorie și practică.

Maestrul japonez Shigeru Onoda împreună cu dl. Lucian Olaru au susținut un seminar special de terapia Shiatsu. Experți, practicanți și pasionați de terapia Shiatsu au venit din toate colțurile lumii să ia parte la congresul de terapia Shiatsu din România. Tema principală a congresului a constituit-o terapia Shiatsu și Fiziopatalogia Durerii Miofasciale Lombare în cadrul căreia dl. Lucian Olaru (terapeut Shiatsu profesionist recunoscut internațional de Namikoshi Shiatsu Europa și Japan Shiatsu College din Tokyo) a prezentat elemente de fiziopatologie și neurobiologie specifice precum și studii de caz pentru hernia de disc și scolioză.

Cu acest prilej, practicanții din România au avut oportunitatea să studieze terapia Shiatsu alături de profesori și terapeuți Shiatsu atât din România cât și din străinătate. Colegii de la școala italiană de Shiatsu condusă de maestrul Alberto Polidori, au avut plăcerea să ne onoreze cu prezența într-un număr foarte mare și totodată s-au implicat activ în procesul de desfășurare al congresului. Românii au fost foarte receptivi și direct interesați de informațiile prezentate. Traducerea din japoneză a fost posibilă mulțumită doamnei Loredana Moise, traducător și interpret autorizat, care deși era în ultima lună de sarcină a rezistat eroic până la finele congresului.

La sfârșitul congresului s-au împărțit certificatele de participare emise de organizația profesională Asociația Română de Shiatsu și contrasemnate de maestrul japonez Shigeru Onoda.

Alte articole
Congres International de Terapia Shiatsu
Congres Internațional de Terapia Shiatsu Madrid 2016
07.02.2016 Asociația Română de Shiatsu Educație, Evenimente
ceremonia ceaiului
Ceremonia ceaiului japonez în România cu maestra Kazuko Diaconu Yamaguchi
02.06.2013 Asociația Română de Shiatsu Cultură
Budismul Zen
Budismul Zen
09.03.2018 Asociația Română de Shiatsu Cultură