fbpx
Seminar terapia Shiatsu CCIR Bucuresti 2014
Seminar terapia Shiatsu la Camera de Comerț și Industrie a României București 2014
28.11.2014 | Asociația Română de Shiatsu | Educație, Evenimente

În Septembrie 2014, cu ocazia celebrării a 555 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului, capitala României a fost gazda seminarului de terapia Shiatsu susținut de organizația profesională Asociația Română de Shiatsu la Camera de Comerț și Industrie a României, avându-l ca invitat special pe maestrul japonez Shigeru Onoda (președintele organizației Namikoshi Shiatsu Europa), maestrul japonez Suzuki Osamu și Issey Onoda. Specialiști din domeniul medical și pasionați de terapii manuale din toată țara au venit în număr mare să descopere tainele terapiei Shiatsu direct de la un maestru japonez, discipol direct de-al fondatorului terapiei Shiatsu – Tokujiro Namikoshi (1905-2000). Seminarul a fost condus de maestrul japonez Shigeru Onoda și de terapeutul Shiatsu profesionist dl. Lucian Olaru (președintele organizației profesionale Asociația Română de Shiatsu).

Maestrul japonez Shigeru Onoda a studiat terapia Shiatsu în cadrul instituției de învățământ Japan Shiatsu College din Tokyo devenind terapeut Shiatsu licențiat în 1981. Începând cu 1984 se relochează în Madrid unde deschide Școala Japoneză de Shiatsu, fiind responsabil cu diseminarea terapiei Shiatsu în Europa. Terapia Shiatsu este legiferată în Japonia. Pentru a deveni terapeut Shiatsu se urmeză programul de studii cu durata de 3 ani în cadrul Japan Shiatsu College, instituție de învățământ acreditată de ministerele Educației, Sănătății și Muncii. Dupa cei trei ani de studii în care se urmează teoria și practica terapiei Shiatsu, anatomie, fiziologie, patologie și altele, iar la sfârșitul perioadei de studiu se dă un examen acreditat de statul nipon pentru a deveni terapeut Shiatsu licențiat.

La nivel internațional, terapia Shiatsu este recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană. În România, terapia Shiatsu este reglementată și acreditată de organizația profesională Asociația Română de Shiatsu. Profesorii români din cadrul asociației sunt terapeuți cu experiență recunoscuți internațional de Namikoshi Shiatsu Europa și Japan Shiatsu College din Tokyo, Japonia.

Participanții la acest seminar au primit materiale didactice oficiale și au fost inițiați în bazele terapiei Shiatsu, metoda oficială Namikoshi. Invitații japonezi au fost încântați atât de receptivitatea românilor de a învăță terapia Shiatsu oficială cât și de ospitalitatea, mâncărurile tradiționale și locurile pitorești pe care le oferă România. Aceast eveniment marchează prima vizită a unui maestru japonez de Shiatsu în România și începutul unui parteneriat cu organizația profesională Asociația Română de Shiatsu care devine reprezentant oficial al terapiei Shiatsu în România.

Alte articole
scolioza
Scolioza – prevenție, diagnostic și tratament prin terapia Shiatsu
16.01.2017 Asociația Română de Shiatsu Sănătate
Tratamentul Herniei de Disc pe cale naturală
04.02.2019 Asociația Română de Shiatsu Educație, Sănătate
Cum se poartă corect masca medicală?
01.02.2019 Asociația Română de Shiatsu Educație, Sănătate