fbpx
Seminar Terapia Shiatsu Brasov 2015
Seminar de terapia Shiatsu cu maestru japonez la Brașov 2015
26.07.2015 | Asociația Română de Shiatsu | Educație, Evenimente

Maestrul japonez Suzuki Osamu a venit pentru a doua oară în România la invitația organizației profesionale Asociația Română de Shiatsu pentru a susține un seminar de inițiere în terapia Shiatsu, metoda oficială Namikoshi. Ca de obicei, la eveniment au participat profesioniști din domeniul recuperării medicale precum și pasionați de terapii manuale care au venit din toate colțurile țării să studieze terapia Shiatsu. Seminarul a fost condus de maestru Suzuki Osamu și specialisul Lucian Olaru, președintele organizației profesionale Asociația Română de Shiatsu.

Evenimentul a fost organizat la Hotel Aro Palace 5* din Brașov și s-a desfășurat pe durata a două zile, timp în care participanții au primit materiale didactice oficiale și au exersat tehnicile de inițiere în terapia Shiatsu conform indicațiilor primite de la profesorii de Shiatsu. Traducerea din limba japoneză în română (și viceversa) a fost posibilă cu amabilitatea domnului Emil Eugen Pop, traducător și interpret autorizat.

Cursurile de formare profesională în terapia Shiatsu oficială sunt organizate și susținute doar în cadrul organizației profesionale Asociația Română de Shiatsu. Pentru a deveni terapeuți, toți practicienii de terapia Shiatsu din România trebuie să dețină un nivel adecvat de pregătire teoretică și experiență clinică. Pentru a deveni Terapeut Shiatsu se urmează programul profesional de studii de lungă durată, în cadrul căruia se studiază teoria și practica terapiei Shiatsu precum și materii moderne de anatomia, fiziologia și patologia corpului uman.