fbpx
terapia Shiatsu
Seminar terapia Shiatsu, Echilibrarea Structurală a Corpului Galați 2017
23.07.2017 | Asociația Română de Shiatsu | Educație, Evenimente

România a fost din nou gazda unui nou seminar de terapia Shiatsu ce a avut ca temă principală echilibrarea structurală a corpului. Maestrul japonez Shigeru Onoda a venit împreună cu Issey Onoda la Galați, acceptând invitația organizației profesionale Asociația Română de Shiatsu, respectiv a domnului Lucian Olaru, profesor și terapeut Shiatsu profesionist recunoscut internațional de Namikoshi Shiatsu Europa și Japan Shiatsu College din Tokyo. La eveniment au participat persoane din Satu Mare, București, Hunedoara, Bacău, Brașov, Neamț, Craiova, Constanța, Covasna, Suceava, Vaslui, Târgu Mureș și altele, care au venit special la Galați să studieze terapia Shiatsu autentică japoneză în cadrul organizației profesionale Asociația Română de Shiatsu. Traducerea a fost realizată cu profesionalism de către dna Loredana Moise, traducător și interpret autorizat.

În Japonia, terapia Shiatsu este legiferată fiind integrată în sistemul public de sănătate și se studiază oficial în cadrul Japan Shiatsu College din Tōkyō, instituție de învățământ recunoscută de Ministerele Educației, Sănătății și Muncii. La nivel internațional terapia Shiatsu este recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană. În România, terapia Shiatsu este reglementată și acreditată de către Asociația Română de Shiatsu, organizația profesională a practicienilor de terapia Shiatsu din România, ce are drept activitate principală organizarea, controlarea și supravegherea exercitării profesiei de practician Shiatsu, formarea profesională a practicienilor de Shiatsu și promovarea terapiei Shiatsu în România.

Responsabilitatea practicianului de terapia Shiatsu este foarte importantă și necesită o pregătire profesională adecvată înaintea de a putea aplica tratamente. Pentru a deveni terapeuți, toți practicienii de terapia Shiatsu din România trebuie să dețină un nivel adecvat de pregătire teoretică și experiență clinică. O persoană care a urmat un curs de scurtă durată nu are pregătirea necesară, astfel că nu se poate denumi terapeut Shiatsu.

Alte articole
Congres Stiintific Medical Terapia Shiatsu
Congres Științific Medical de Terapia Shiatsu București 2018
23.09.2018 Asociația Română de Shiatsu Cercetare, Educație, Evenimente
Cum se poartă corect masca medicală?
01.02.2019 Asociația Română de Shiatsu Educație, Sănătate
zen garden
Grădinile tradiționale japoneze – spectacol al naturii
17.09.2014 Asociația Română de Shiatsu Cultură
workshop terapia shiatsu
Workshop Terapia Shiatsu București 2019
06.04.2019 Asociația Română de Shiatsu Educație, Evenimente
Congres International de Terapia Shiatsu
Congres Internațional de Terapia Shiatsu Madrid 2016
07.02.2016 Asociația Română de Shiatsu Educație, Evenimente
Budismul Zen
Budismul Zen
09.03.2018 Asociația Română de Shiatsu Cultură