fbpx
Tratamentul Herniei de Disc pe cale naturală
04.02.2019 | Asociația Română de Shiatsu | Educație, Sănătate

Durerea de spate este una dintre cauzele principale la nivel internațional care determină angajații să apeleze la concediile medicale, fapt ce are un impact economic major asupra persoanelor direct afectate, familiilor acestora, companiilor, comunităților și guvernelor.

În cazul herniei de disc, intervenția chirurgicală rămâne ultima opțiune după ce toate celelalte abordări au fost epuizate, dar chiar și așa, de cele mai multe ori nu este justificată și de obicei eșuează în a oferi o soluție permanentă la durerile remanente. Injecțiile intradiscale sunt folosite în mod curent pentru a trata sau reduce inflamația în durerile ascociate discopatiilor, dar acestea au un anumit grad de risc și pot cauza infecții (discită, spondilodiscită).

Factori de risc

Factorii de risc care duc la durerile de spate pot fi: condiții grele de lucru, caracteristici individuale (greutate, înălțime), adoptarea prelungită a posturilor statice și activităților dinamice incorecte, manevrarea și ridicare obiectelor grele, stil de viață greșit și factori psihologici. Un procentaj mic este reprezentat de traume, osteoporoză, medicație prelungită cu corticosteroizi, infecții vertebrale sau tumori.

Ce este hernia de disc

Herniile de disc și stenoza (îngustarea) canalelor vertebrale sunt procese des întâlnite în rândul persoanelor vârstnice și de cele mai multe ori, acestea nu sunt responsabile pentru durerile de spate. Pacienții care urmează tratamentul chirurgical rareori beneficiază de ameliorarea definitivă a durerilor.

Hernia de disc afectează toate categoriile de vârstă fiind mai frecvent întâlnită odată cu îmbătrânirea datorită deteriorării vertebrelor, pierderii rezilienței mușchilor și a ligamentelor. Un disc herniat constă în deplasarea nucleului pulpos și a inelului fibros în afara spațiului discului intervertebral.

Tratamentul herniei de disc prin terapia Shiatsu

Shiatsu este o terapie manuală de origine japoneză ce constă în aplicare de presiune cu degetele și cu palmele pe anumite puncte specifice de pe suprafața corpului. Terapia Shiatsu nu doare, nu are efecte secundare (nu există „crize” de vindecare) și poate fi aplicată tuturor categoriilor de vârstă. Pentru tratament nu se folosesc creme, uleiuri, ace, instrumente sau alte dispozitive. Pacientul rămâne îmbrăcat cu haine lejere pe toată durata ședinței de tratament. Presiunea creează o senzație plăcută și se aplică pe anumite puncte specifice de pe suprafața corpului pacientului doar cu degetele și cu palmele, fără a folosi în acest scop genunchii, coatele sau alte regiuni sau segmente ale corpului. În terapia Shiatsu nu se aplică tehnici de manipulare a articulaţiilor şi vertebrelor care sunt specifice altor domenii.

Recunoașterea terapiei Shiatsu

La nivel internațional, terapia Shiatsu este recunoscută de Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană. În România, terapia Shiatsu este reglementată și acreditată de către Asociația Română de Shiatsu, organizația profesională a practicienilor de terapia Shiatsu din România, ce are drept activitate principală organizarea, controlarea și supravegherea exercitării profesiei de practician Shiatsu, formarea profesională a practicienilor de Shiatsu și promovarea terapiei Shiatsu în România.

 

Cercetarea științifico-medicală a terapiei Shiatsu

Începând cu 1955, după 8 ani de studii și cercetări în universități medicale de renume din Japonia, terapia Shiatsu fondată de maestrul Tokujiro Namkioshi a fost singura terapie acreditată oficial și legiferată de statul japonez datorită dovezilor științifico-medicale concludente. Ultimele rapoarte de cercetare pentru terapia Shiatsu (Namikoshi) au fost efectuate între anii 1998 şi 2017 în cadrul departamentul Shiatsu Therapy Research Lab de la Japan Shiatsu College din Tōkyō, unde s-au evidenţiat efectele fiziologice pe care le are terapia Shiatsu asupra organismului uman.

Te-ai operat de hernie de disc și durerile au rămas?
Nu este urgență chirurgicală și vrei să scapi de operație? Oricum ar fi, vino la Clinica Română de Terapia Shiatsu din Galați și scapă de durere/operație în câteva ședințe de tratament. Aici veți găsi unul dintre cei mai buni specialiști din Europa, recunoscut și acreditat la nivel internațional. Terapia Shiatsu Namikoshi este cea mai eficientă și plăcută metodă de tratament, fiind recunoscută global de Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană.

Tratamentul herniei de disc pe cale naturală este disponibil în România la Clinica Română de Terapia Shiatsu din Galați. Pentru detalii și programări vă rugăm să accesați următoarea pagină: Clinica Română de Terapia Shiatsu.

Alte articole
workshop terapia shiatsu
Workshop Terapia Shiatsu București 2019
06.04.2019 Asociația Română de Shiatsu Educație, Evenimente
Seminar Terapia Shiatsu Brasov 2015
Seminar de terapia Shiatsu cu maestru japonez la Brașov 2015
26.07.2015 Asociația Română de Shiatsu Educație, Evenimente
ceremonia ceaiului
Ceremonia ceaiului japonez în România cu maestra Kazuko Diaconu Yamaguchi
02.06.2013 Asociația Română de Shiatsu Cultură